Meny Lukk

Presseoppslag

NRK Lørdagsrevyen

Kurs for å kurere flyskrekk

Ellen Halvorsen, Air Purser og Instruktør i SAS har holdt kurs i mange år for å hjelpe personer med flyskrekk. Men er det mulig å bli kvitt flyskrekk bare ved å gå på et kurs? Psykolog Lars Dehli gir svaret. Se reportasjen her:

NRK Lørdagsrevyen 09.oktober 2021

Aftenposten

Skrekk og gru

«At noe så lite som bevegelse, skulle ha så stor betydning, er nærmest komisk. Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?» spør journalist Ingrid Emilie Thoresen Bakker

Les artikkelen her: Skrekk og gru

OSL 24-7

Oslo Lufthavn (OSL) er Norges hovedflyplass med flere titalls millioner reisende hvert år. Dette gjør flyplassen til den nest største i Skandinavia. Hver dag og natt jobber 15 000 mennesker på spreng for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. En flyredd passasjer opplever turbulens og får hjelp av purser Ellen Halvorsen i denne episoden av OSL 24-7.

Aftenposten

 Dette er vi mest engstelige for når vi flyr. Men er det grunn til å være redd? Vi har spurt ekspertene.

Ellen Halvorsen er leder for kabinbesetningen i SAS. Hun holder også flyskrekk-kurs en gang i måneden. Jeg har vært der og lært om hvordan flyet fungerer og hvordan kabinpersonell og piloter trener. Foto Signe Dons

Les artikkelen i Aftenposten her

TV2 God morgen Norge

God morgen Norge 21.mars 2019. Vår Staude, Peter Bubresko, Ida Ødegård og Ellen Halvorsen (FLYREDD.NO)

Se innslaget fra God Morgen Norge her

VG reise

Slik takler du flyskrekken

Jørgen og Ellen 2018

KURS I MESTRING AV FLYSKREKK: Ellen Halvorsen driver Flyredd.no. Sammen med pilot Jørgen Bue holder hun kurs en gang i måneden. FOTO: HELLE ØDER VALEBROKK

Sommeren nærmer seg og det er tid for ferie. Ikke alle gleder seg til selve flyreisen. Bli med på kurs i mestring av flyskrekk.

Les artikkelen fra VG her

Å være redd betyr ikke at det er farlig

Ellen Aker Brygge

Purser Ellen Halvorsen gir noen enkle råd før flyreisen

klikk her for å se: 5 enkle råd for å håndtere flyangst

ØYBLIKK ÅLESUND

Effektivt flyskrekk-kurs på Vigra

Les artikkel her

ABC Nyheter

Møter mennesker med flyskrekk hver eneste dag: – Mange snur på flyplassen

3989023

– Jeg opplever at turbulens er det folk frykter mest, sier kabinsjef og instruktør i SAS, Ellen Halvorsen, til ABC Nyheter. Hun har mer enn 25 års erfaring med håndtering av flyredde passasjerer, og holder kurs for å hjelpe mennesker som har vansker med å fly.

Les artikkelen fra ABC Nyheter her

VG-TV

Noen enkle tips for håndtering av flyangst.

VG-TV (2)

«Nesten halvparten av oss nordmenn synes det er ekkelt å fly. På et kurs i Oslo gav flyvertinne og coach Ellen Halvorsen oss de beste tipsene for å få en behagelig flytur.»

Se innslaget på VG-TV

Sunnmørsposten

Lørdag 21.mai 2016

Sunnmørsposten 2016

Sunnmørsposten 2

Fanaposten

Kurerer flyskrekk med takt og bevegelse

Fanaposten mai 2016

– Man blir ikke stiv av skrekk når man beveger seg, sier Ellen Halvorsen, coach og purser (leder for kabinbesetningen om bord). Her er hennes råd til folk som ikke liker å fly.

Les mer i Fanaposten

VG

Få kontroll over flyskrekken

Flyulykker og terroranslag kan øke frykten

flyangstboks

En halv million nordmenn antas å ha flyskrekk. Flyulykker og terroranslag som angrepet på flyplassen i Brussel, kan øke frykten. Ellen Halvorsen purser og flyskrekk-kursholder, mener at terror og flyulykker kan påvirke forholdet til flyvning. -Det er klart at slike hendelser gjør inntrykk på oss alle. Men det er også viktig å se på disse hendelsene som isolerte hendelser. Er det mulig å kurert fra flyredselen? Halvorsen og Ekeberg  er enige: Ja, det er fullt mulig sier de. Det å lære å håndtere flyangst handler langt på vei om å lære å håndtere egne reaksjoner. Les mer i VG

Slik takler du flyskrekken

TV2 Nyhetskanalen

Tusenvis lider av flyskrekk.

TV2 Nyhetskanalen

Hvis du får angst, test da ut følgende: Bruk din fysiologi til å gjenvinne mental kontroll.

Aftenposten

Slik oppdager kabinbesetningen at du har flyskrekk

Kabinbesetningen møter folk med ulike grader av flyskrekk hver dag. Slik oppdager personalet at du er redd.

Aftenposten august 2015Ellen%20Halvorsen-1KURS: Ellen Halvorsen holder kurs for flyredde. Mange som kommer til henne har ikke fløyet på flere år.

Slik oppdager besetningen at du har flyskrekk

NRK

Slik blir det bedre å fly

Synes du det er ubehagelig å sitte her? Disse åtte tipsene kan hjelpe mot flyskrekken.

JNb2HC7qbqb2o2EFDsIGlgeB9XQQx6q2xMvFWQRFVBGw

– Jeg møter redde passasjerer hver dag på jobb. Det å være redd for å fly er en naturlig reaksjon på en unaturlig situasjon, sier Ellen Halvorsen, flyvertinne og kabinsjef i SAS, til NRK.

Slik blir det bedre å fly

NRK

– Flyskrekk koster bedrifter flere millioner euro

NRK 2015 Bedrifter avbestiller

– Slike katastrofer setter dype spor i oss og aktiverer frykten. Vi har en tendens til å henge oss opp i de store ulykkene. Vi må heller se på disse hendelsene som isolerte tilfeller, og se på flyreiser i et større perspektiv. Hver dag går det rundt 95 000 flyavganger helt knirkefritt, sier Ellen Halvorsen.

Flyskrekk koster bedrifter flere millioner euro

Scandinavian Traveler

-Bli med kabinbesetning og piloter på deres bakketrening

SAS Recurrent ground training

Heng med når kabinpersonale og pilotene drar på sin årlige bakketrening. Ved å øve på uforutsette hendelser forbereder de seg på det som kan skje oppe i luften. Slik sørger de for sikkerhet om bord.

SAS Recurrent Ground training

Kvinneguiden.no, abcnyheter, Aftenposten

– Vi har vært på flyskrekk kurs

Paaflyet

Vi befinner oss på Gardermoen, nærmere bestemt SAS teknisk base. De neste seks timene skal Ellen lære oss hvordan vi håndterer flyskrekk. Etter flere år med hyperventilering, kvalme og det jeg anser som nær døden-opplevelser hver gang jeg nærmer meg et fly, skal jeg ærlig innrømme at jeg er litt skeptisk.

Jeg hadde ikke bedt dere gjøre det hvis jeg ikke visste at det funket


Klikk.no:

– Hvordan bli kvitt flyskrekk

fly

– Flyskrekk er egentlig et samlebegrep for mange ting. Noen ganger handler det ikke om å fly en gang, sier Ellen Halvorsen. Hun er air purser, cabin crew-instruktør, sertifisert coach og holder kurs i mestring og håndtering av flyangst.

Flyskrekk handler ofte om andre ting enn å fly

Scandinavian Traveler

 -Bli kvitt flyskrekken

fear-of-flying-1140

Er passasjeren ved siden av deg anspent? Kniper han hardt rundt armlenet? Da har han ganske sikkert flyskrekk. Psykolog og pilot Henrik Nystedt forklarer hvorfor du ikke skal by medpassasjeren på et stort glass whisky.

Bli kvitt flyskrekken, Scandinavian Traveler

– Flyredd?

Beat the fear of flying

Har du lyst til å reise, for å oppleve verden, men gruer deg til å gå om bord i et fly? Flykaptein Knut Backer gir deg her noen gode råd.

Beat the fear of flying, YouTube:

Din Side:

– Vi sjekker ut flysikkerhetstreningen

Slik trener kabinpersonalet.

vi+sjekker+ut+flysikkerhetstreningen

Kabinpersonalet drilles på mange ulike situasjoner, slik at de skal kunne reagere på refleks. Den mest vanlige av slike nødsituasjoner er imidlertid sykdomstilfeller hos passasjerene.

Sikkerheten er viktigst. Det nytter ikke bare med kunnskap. Det er hva du gjør når du havner i en stresset situasjon som må trenes opp. På et vis trener vi instinktene, slik at vi ikke skal bli handlingslammet. Vi ønsker å opptre mest mulig  hensiktsmessig dersom noe skjer, sier Ellen Halvorsen, Air Purser og Instruktør i SAS.

Les hele artikkelen på Din Side:

Klikk.no:

– Risikoen for å dø slik er så liten at mennesker ikke klarer å forstå så små tall

flyplass_11_jpg_567406b

Flyskrekk er fryktelig for de som sliter med det, det som er vanskelig å forstå for reisende med flyskrekk, er derimot at det mest sannsynlig bare er fantasien som er farlig.

– Instinktene våre kan være en medvirkende faktor til at kroppen går i beredskap. Frykt er en forsvarsmekanisme, den varsler fare, og noen ganger overdriver den, sier Ellen Halvorsen, Air purser, Cabin Crew instruktør og sertifisert coach, som holder flyskrekk-kurs. © Flyredd.no

Les hele artikkelen på klikk.no

Aftenposten:

– Derfor er du redd for å fly

Aftenposten. Derfor er du redd for å fly

Slik kan du bli kvitt flyskrekken

Les hele artikkelen på Aftenposten.no 

Ledernytt:

– «Kapret» av flyangst

flyskrekk 2

Er du en av de som ikke gleder deg vilt og uhemmet til flyturen men ser på den som et nødvendig onde? Det sies at over 30 % av alle flypassasjerer føler mer eller mindre ubehag når de flyr. For noen er flyturen en så stor belastning at de opplever det som om de er «kapret» av angst. Ellen Halvorsen. Air Purser og Cabin Crew Instructor, SAS

 Les hele artikkelen på Ledernytt.no

Side3.no

– Hva vet du egentlig om flyturen

flytur__fly

Hvis du får angst:

Hvis det skjer, test da ut følgende: Bruk din fysiologi til å gjenvinne mental kontroll. Uansett hvor redd du er, så kan du åpne og lukke hånden. Gjør dette gjentatte ganger og bruk litt krefter, for kroppen er full av adrenalin. Hold takten mens du teller inni deg.

Vi besvarer spørsmål du alltid har lurt på

Les hele artikkelen på Side3.no

Legg inn en kommentar